понеділок, 25 травня 2020 р.

Медіаграмотність: практичні навички

Медіаграмотність: практичні навички

 В рамках нового проєкту бібліотек Благодатненської ОТГ «Медіаграмотність: навчаємо громаду» 12 лютого 2020 року в Благодатненській  публічній бібліотеці пройшов урок медіа грамотності «Медіаграмотність: практичні навички». Присутні ознайомилися з поняттям медіа грамотності, дізналися про основні компетентності (розуміння, використання, комунікація, стратегія), одержали відповіді на запитання «Як розпізнати фейкові новини?», «Що таке меседж?», «Як перевірити джерело інформації?».



Урок-тренінг «Будь медіа грамотним!»

В Семенівській сільській бібліотеці-філії був проведений урок-тренінг з медіа грамотності для дорослих користувачів. Медіаконсультування громадян у бібліотеці розпочалося з розповіді бібліотекаря про «Школу медіа грамотності» та з перегляду відео-презентацій: «SMART-бібліотека», «Соціальні медіа як джерело новин», «Основні принципи медіагамотності» та «Чому медіа грамотність важлива».

Для того, аби навчити потрібну інформацію знаходити і відрізняти її від непотрібної, детальну – від поверхневої, корисну – від шкідливої, разом з користувачами бібліотекар оглянули ресурси з медійної та інформаційної грамотності, подискутували на тему «Інформація – твій друг чи ворог?». Наприкінці бажаючі мали змогу навчитися, як не потонути в інформаційному дощі, перевіряти новини на достовірність, впізнавати пропаганду, контролювати своє медіаполе.






Немає коментарів:

Дописати коментар